Its Official

14 09 2009

Hi everyone who read this blog, I am officially moved out from wordpress to my new home, which is DA BLOGSPOT!!

Click here to check it out





I’m thinking….

14 09 2009

Macam nak tukar blog. My bf’s blog already migrate to blogger…maybe I should do it too…hehe

Powered by ScribeFire.





1 more week…

13 09 2009

One more week… till I finish my Industrial Training

Gonna miss Nice IT Centre Sdn Bhd a lot. Gonna miss the boss, the boss’s wife and the boss’s kid. Paling rindu skali kat Ieman…hehe

After I am done with this, I’m gonna head back to my hometown and will be back to Melaka only on 29th Sept for Dip to Beta Briefing and 30th Sept for Industrial Training presentation. Cakap pasal presentation…shyt! Tak buat report lagi…Yabai!

Well, hopefully everything berjalan dengan lancar and lulus…hehe

P/S : Tak sabar nak raya nie~





Puasa hari nie….ahaks

10 09 2009

Pagi tadi dah la sahur ayam khabsa kat kedai arab, nasik dia agak banyak ar. Nie me kat office, tgh menghintung waktu nak balik…

Nampaknya hari nie beli nasi ayam lagi kat bazaar

Lagi seminggu untuk raya, macam mana persiapan korang?





Selamat Menyambut Bulan Ramadhan

22 08 2009

Selamat berpuasa..

Selamat menjelajah pasar Ramadhan

Selamat membeli makanan….sila jangan tamak

Selamat mengira duit….untuk persiapan raya…haha





Fever Time!!

7 07 2009

Me bf demam

Me roomate demam

Me junior that practikal with me also demam

Me pon rasa macam nak demam….xnak demam!!!

Powered by ScribeFire.





GiriGiri Fansub

4 07 2009

GiriGiri Fansub announce something. Even though I feel a bit disappointing but they are all humans. Wish all of them the best… GAMBATTE!! I’m looking forward for Mr. Brain fansub!!

We’ve gotten several inquiries about our future projects, so I thought I’d give everyone a mini update about our current schedule. The next two months are going to be extremely busy for the two of us. I am getting ready to move this month, and sarujin will be going on an extended vacation from the end of July – mid August.

So, what does this mean for you? Releases for the next 8 weeks are probably going to be more irregular than they have been for the past 3 months. Real life just has to come first, and we appreciate your patience and understanding. We had originally expected Hancho and Mr. Brain to be over by this point, but both are going to be running until mid-late July. Hopefully we’ll be able to finish Hanchou (if it ends at 15 episodes) before sarujin leaves, but the last episode of Mr. Brain may not be released until her return in August. However, we are committed to finishing all of our projects as quickly as we can. This includes Ando Natsu. Our goal is to finish it by the end of this season, for everyone who has been waiting so patiently for us to work on it.

We won’t be taking on any new projects until we’ve finished all of our current projects. There are a couple of shows this season that look fun, but there are also several series making puppy dog eyes at us from previous seasons too. ^_^ Check back here for further project announcements in late August. ♥

We hope everyone has a lovely summer. 😀

Powered by ScribeFire.





Industrial Training Confirmed!

26 06 2009

Alhamdulillah, finally confirm me pegi training, xyah la nak kene leave of absence this sem. 😀

Me akan menjadi trainee di Nice IT Centre Sdn. Bhd. Thank you en. Rashidi!!!

Well, me akan start pada 29th June and finish training pada 18th September. Nampaknya, me akan puasa kat melaka lagi la gamaknya. Ingatkan dapat la puasa kat Kluang ngan family kalau dapat training kat sana tapi….

(sebelum bulan puasa nie la nak marah-marah dan syak wasangka….hehe)

Me hantar application kat TNB HQ, kat bahagian Sumber Manusia diorg. Tunggu punya tunggu, tetiba ada satu mamat nama Edi nie call mengatakan yang my application x letak gambar kat resume….dia suh email…maybe sebab me tgh mamai lagi or dia pon pekak sama, tersilap email diexchange

Me ingat email dia nie : tdihm@tnb.com.my
 
Cuba hanta tetapi error…en. Mailer Demon kata email nie x exist

Masa tue, me tak tau la nama dia Edi, call balik TNB untuk bertanya, ada ke dia pass call nie satu bangunan. Last2, me give up. Suh my daddy call lak. Dapat lak email and nama mamat tue

Email sebeno : edihm@tnb.com.my

Pas email, daddy kata kene call balik si Edi tue. Me kata “Yes, Boss!” Pas email gambar me call la si Edi tue, dia kata applicatiom me dah dihantar kat depatment hapa ntah yg bertanggungjawab untuk penempatan. Dia kata kalau nak tau status call number ini ’03-xxxx6000′ and mintak sambung kat Latihan Industri

Jadik me pon call la number tue

Operator : Hello, selamat petang, TNB bla bla bla…. bole saya bantu
Me : Hello, bole tolong sambung kat Latihan Industri Department?
Operator : Sebentar
tutt tutt tutt
Ntah sapa ntah : Hello?
Me : Is this Latihan Industri Department?
Ntah sapa ntah : *silence* Sebentar
tutt tutt tutt (dia pass my call…wtf!)
Mamat ntah hapa2 : Hello?
Me : Hello, is this Latihan Industri Department?
Mamat ntah hapa2 : Eh….ermm…tak la. Nie IT department?
Me : Eh? Ye ke?
Mamat ntah hapa2 : Ada apa bole saya bantu?
Me :  Saya ada hantar application untuk training and orang yang call saya sebelum ini kata saya boleh call sini untuk tanya status
Mamat ntah hapa2 : Ermm..ntah la saya pon tak tau apa2 (sini me dah rasa pelik).Macam nie la cuba awak call…errrr….
*mumble2 ngan kawan sekerja*
(dia tanya kawan dia) Harban berapa nombor dia
(dengar suara orang lain) 6048! 6048!
(dia cakap balik ngan me) telefon sini ’03- xxxx6048′ and cakap ngan Pn. Harban.
Me : Ermm…baiklah

Pn Harban? Nama mana tue? Malaysian ke? So me call la Pn. Harban

Me :  Hello, can I speak with Pn. Harban, please?
Pn. Harban : Speaking..
Me :  Saya call kerana ingin bertanyakan status application industrial training saya. Nama saya Eza …
Pn. Harban :  Awak cakap ngan Hamizan… *dia jerit kat Hamizan* Hamizan!! call untuk you, pasal Training
Me : …
Hamizan : Hello, bole saya bantu?
Me :  Saya call kerana ingin bertanyakan status application industrial training saya. Nama saya Eza bte Oza.
Hamizan : Eza bte Oza? *selak2 kertas* Application awak takde pon kat sini. Saya takut application awak masih di HR. Cuba awak call number nie ’03-xxxx6091′ and cakap ngan Pn. Azizah.
Me: Baik la…terima kasih~
Hamizan : Sama-sama

Me dah berpeluh plus pening. Dah brapa number me call. Xper2….masa tue cakap kat diri sendiri, gambatte me! Jadik me pon call la number tue

Me: Hello bole bercakap ngan Pn. Azizah
Some guy : Maaf, Pn Azizah pegi umrah
Me : Pn azizah g muar?
Some guy : Pn Azizah g Umrah~
Me : Oh ye ke…terima kasih *hang up*

Pengsan!!!! Masa tue sepatutnya cakap jek kat mamat tue….”saya call pasal bla bla bla…bole saya tau sapa in charge?”
Tetapi, pada masa itu, me dah pening, rasa nak muntah, rasa nak nanges pon ada…waaaa~

So call mommy and ceritakan semua ini. Mommy suh daddy call…. TQ sesangat DADDY! T_T

Daddy call yang number last tue, cakap punyer cakap….and the results….diorg takde terima pon my application. WTF!!!! Habis si Edi tue pass kat sapa? Yang dia call mintak me email gambar tue buat apa? Koleksi? Bukan lerrr me nie lawa…adakah sebab my name yang sungguh pendek?

Well, then ada satu minah nama Dorothy nie, rasanya dia yang in charge. Dia suh hantar balik semua through mail. Me pon bergegas esok pegi Melaka mintak signature and all, then pos ekspress. Rasanya sampia skarang xder jawapan dari si Dorothy. Jangan ko cuti maternity lak Dorothy. Si Azizah dah g umrah.

Grrr….then untuk keselamatan diri, me cuba apply tempat lain. Masa tue ada one chinese boy or is it girl…me pon tak tau…dia ajak jadik partner untuk training. Kitaorg decide untuk masing2 call Nice IT Centre tetapi me sorg jek yang lepas. Lagi skali, terima kasih la sesangat En. Rashidi!

So, Sunday nie, me and my mom and maybe my dad too akan bertolak ke Melaka….hahahahahaha

The End!


Nah, cookie untuk korang yang habis baca my post kali nie…sayang korang!

Powered by ScribeFire.





Durian Festival and Nail Art

15 06 2009

Well, on 13th June, me and my mom went back to Muar to visit my mom’s parents.

On 14th June, we on our way to Kluang and my mom decided to visit her friends at Panchor. When we arrive, there are a bit of durian festivals happening at my mom’s friend’s house.

One whole ‘dulang’ just for us. There are a lot more there but I only take this pictures….huhu…if you wondering what is it beside that ‘dulang’ fills with durian, it is actually ‘bubur kacang hitam’. It has durian i it too…haha

Well, back at Kluang, we decided to go to the nail salon and I get another nail art today…

Its checkered pattern for today!!! Yay!!!!

Powered by ScribeFire.





Bling Bling Hairclip

4 06 2009

I dunno why but recently I am interested in craftings.

I want to learn how to knit, sew and crochet. I wish I am more artistic but unfortunately I’m not.
So, all that artistic feeling that exist in my soul which I doubt I have, I created this ugly looking bling bling hairclip.

If some people bling out their hp, I’ll try on my hairclip


Quite ugly rite? Haha

Well, I got this idea when I was reading Xiaxue’s blog and watch her Guide to Life videos.

So, if you want to know how, please find her video at her blogs. Damn, my hairclip turn from boring to ugly…. T_T

Powered by ScribeFire.