Anda tahu bahawa anda pelajar MMU bila….

30 08 2007

1) Anda faham apa itu RSU, RSI, Sempoi, SFC dan Time Milennium… =D
>> Memang paham, selalu makan kat situ
2) Perkara pertama yang anda lakukan lepas bangun tidur ialah switch on pc/laptop, check emel, friendster, myspace & semua favourite webpage anda ;p .. Mandi atau gosok gigi kira kemudian…
>> X jugak kot~ haha
3) Anda asyik terserempak dengan orang yang sama tapi tidak dikenali hampir tiap-tiap hari…
>> Memang pown…..
4) Anda pernah makan nasi ayam Mak Cik Shima 😉
>> Mak cik Shima dah x jual nasi ayam lagi dah…sob2
5) Anda tahu betapa hampehnya server di Emerald Park… =))
>> Memang connection EP sux
6) Anda pernah dengar atau sangat familiar dgn nama bAJING (bagi budak2 IT)
>> Apa tue?
7) Jaya Jusco (JJ) menjadi tempat paling penting dalam hidup anda…
Cool MP dan JJ sudah menjadi satu kebiasaan atau kemestian bagi anda.. Razz
>> Sekarang dah tambah, ada Melaka Mall
9) Anda sudah rasa bosan dgn MP dan JJ.
>> Betul tp tue je la yang ada kot~~
10) Anda sudah biasa tido pukul 5 pagi atau lepas subuh sebab chatting, main games etc.
>> Betul sangat >.<
11) Anda tidak boleh hidup tanpa pc/laptop & internet.
>> Ermmm benda penting tue, utk download notes, buat assignment… haha.. (kononnya)
12) Anda tahu apa itu MMLS
>> Tahu sesangat….
13) Anda boleh mengalami depression kalau sehari tak bukak pc/laptop. =D
>> Nak main game!!!!!
14) Anda pernah rasa nak bom Finance dan Exam Unit…
>> Memang nak bom….kureng tol
15) Anda selalu stadi last minute… =D
>> Kadang2 jeks
16) Anda rasa sukar utk decide utk makan kat mana mlm ni…
>> Benda yg sama, bosan arrr
17) Anda pernah pegi Klebang
>> Pernah g Kundur gaks
18) Anda pernah guna komputer kat CITS (selalunya masa awal2 alpha dan diploma ) :-p
>> Sekali dalam seumur hidup…haha
19) Anda pernah beli barang kat Uptown Minimart, Kah Kah atau U Center.
>> Semua dah pernah rasa aku tabur duit kat situ especially Uptown
20) Playlist MP3 anda lebih dari 300 lagu.
>> Haha…comp dah kene format, lagu semua hilang
21) Anda rasa Yahoo Messenger sudah menjadi medium komunikasi yang utama..
>> HP kan ada…ish3
22) Anda sudah biasa balik rumah lewat malam atau awal pagi..
>> Kat sinie jeks, kat hometown x
23) Anda ada kawan-kawan di MMU Cyber
>> Ada la jugak
24) Anda pernah pegi ke MMU Cyber atau
>> …
25) Anda tidak pernah jejak langsung MMU Cyber
>> X pernah tgk pown and xnak tgk…haha
26) Anda selalu terserempak dengan budak2 MMU dalam cinema ;p
>> Kadang2 la…jarang g cinema
27) Anda pernah pegi Jonker.
>> Jonker best….boleh beli anting2
28) Anda masih boleh online sehingga pukul 10.05am walaupun kelas start pukul 10am. =D
>> Melampau tue tp btol gaks….haha
29) Anda boleh jer tido masa gap antara kelas
>> X bole, nnti x bgn
30) Anda tahu library selalu penuh time exam week.. :-p
>> Haah
31) Anda tertanya-tanya majlis konvo nanti either di Melaka or Cyber ..
>> Skrg kat cyber jeks
32) Ada antara senior MMU anda bekerja di MMU..
>> Saya senior…super senior
33) Anda selalu skip kelas awal pagi atau lewat petang =D
>> Btol2
34) Anda sehabis boleh tak nak ada kelas Jumaat petang ngan Isnin pagi
>> Tue la pasal….class pagi tue yg x best
35) Anda nervous masa last week trimester break.. (result xm kuar) :-p
>> Memang arr…kang fail mahu x haru biru
36) Anda pernah fikir untuk quit dari MMU..
>> Pernah, MMU mahal
37) Anda rasa rindu dgn life di MMU masa cuti.. :-p
>> Rindu nak men games
38) Anda tertanya-tanya apa fungsi ID card selain dari diguna kat library :-/
>> Ntahnyer….bukan nya ada kegunaan pown
39) Anda pernah konfius whether nak stay Melaka atau pegi Cyber (utk student alpha dan diploma) ;p
>> X nak g cyber!!!
40) Anda rasa lagu Permata Dunia unik dari lagu-lagu universiti lain..
>> Lagu kitorg jiwang, korang lak?

Source:
http://zaradaniel.blogspot.com/2006/09/student-mmu-d.html





Budak kechik!!!

29 08 2007

Haha, I have 2 bestfren here at Melaka. I called them my bestfren but I dunno what they call me…haha

Nie gambar kitorg masa kat Pantai Kundur. Miss those moments, the happy moments. That’s me, blueberry and teddy. Sekarang nie only left me and teddy jek kat melaka ‘coz blueberry sekarang dah quit MMU and currently staying at her home. Miss you budak kechik oii!!

Luv ya guys so much!! Muaahhxx





Japanese Name

16 08 2007

Ever wonder what is your Japanese name? Try this generator and find out what is your Japanese name.

By using my real name, my Japanese name is 藤原 Fujiwara (wisteria fields) 久美子 Kumiko (eternal beautiful child)

Fujiwara Kumiko sounds nice yaaa…

Kumiko-desu~





Coffee Bean?

3 08 2007

Description: Can you find the man in this picture?

This is bizarre – after you find the guy – it’s so obvious. Once you find him – it’s embarrassing, and you think, why didn’t I see him immediately?

Doctors have concluded that if you find the man in the coffee beans in 3 seconds, your right half of your brain is better developed than most people. If you find the man between 3 seconds and 1 minute, your right half of the brain is developed normally.

If you find the man between 1 minute and 3 minutes, then the right half of your brain is functioning slowly and you need to eat more protein. If you have not found the man after 3 minutes, the advice is to look for more of this type of exercise to make that part of the brain stronger!!!

And, yes, the man is really there!!!

Translation:

If you find him in 3 seconds, you ROCK!!.

If you find him between 3 sec to 1 minute,  you good.

If you find him between 1 minute to 3 minutes, you just ok.

If you didn’t find him after 3 minutes, you suck man…..haha

FYI, I found him in 3 seconds, so I rock…haha….try harder kay





Midterm Break~

1 08 2007

Yay, minggu depan dah midterm break. Cuti 1 minggu jek but still bole balik kampung…yay~