Industrial Training Confirmed!

26 06 2009

Alhamdulillah, finally confirm me pegi training, xyah la nak kene leave of absence this sem.😀

Me akan menjadi trainee di Nice IT Centre Sdn. Bhd. Thank you en. Rashidi!!!

Well, me akan start pada 29th June and finish training pada 18th September. Nampaknya, me akan puasa kat melaka lagi la gamaknya. Ingatkan dapat la puasa kat Kluang ngan family kalau dapat training kat sana tapi….

(sebelum bulan puasa nie la nak marah-marah dan syak wasangka….hehe)

Me hantar application kat TNB HQ, kat bahagian Sumber Manusia diorg. Tunggu punya tunggu, tetiba ada satu mamat nama Edi nie call mengatakan yang my application x letak gambar kat resume….dia suh email…maybe sebab me tgh mamai lagi or dia pon pekak sama, tersilap email diexchange

Me ingat email dia nie : tdihm@tnb.com.my
 
Cuba hanta tetapi error…en. Mailer Demon kata email nie x exist

Masa tue, me tak tau la nama dia Edi, call balik TNB untuk bertanya, ada ke dia pass call nie satu bangunan. Last2, me give up. Suh my daddy call lak. Dapat lak email and nama mamat tue

Email sebeno : edihm@tnb.com.my

Pas email, daddy kata kene call balik si Edi tue. Me kata “Yes, Boss!” Pas email gambar me call la si Edi tue, dia kata applicatiom me dah dihantar kat depatment hapa ntah yg bertanggungjawab untuk penempatan. Dia kata kalau nak tau status call number ini ’03-xxxx6000′ and mintak sambung kat Latihan Industri

Jadik me pon call la number tue

Operator : Hello, selamat petang, TNB bla bla bla…. bole saya bantu
Me : Hello, bole tolong sambung kat Latihan Industri Department?
Operator : Sebentar
tutt tutt tutt
Ntah sapa ntah : Hello?
Me : Is this Latihan Industri Department?
Ntah sapa ntah : *silence* Sebentar
tutt tutt tutt (dia pass my call…wtf!)
Mamat ntah hapa2 : Hello?
Me : Hello, is this Latihan Industri Department?
Mamat ntah hapa2 : Eh….ermm…tak la. Nie IT department?
Me : Eh? Ye ke?
Mamat ntah hapa2 : Ada apa bole saya bantu?
Me :  Saya ada hantar application untuk training and orang yang call saya sebelum ini kata saya boleh call sini untuk tanya status
Mamat ntah hapa2 : Ermm..ntah la saya pon tak tau apa2 (sini me dah rasa pelik).Macam nie la cuba awak call…errrr….
*mumble2 ngan kawan sekerja*
(dia tanya kawan dia) Harban berapa nombor dia
(dengar suara orang lain) 6048! 6048!
(dia cakap balik ngan me) telefon sini ’03- xxxx6048′ and cakap ngan Pn. Harban.
Me : Ermm…baiklah

Pn Harban? Nama mana tue? Malaysian ke? So me call la Pn. Harban

Me :  Hello, can I speak with Pn. Harban, please?
Pn. Harban : Speaking..
Me :  Saya call kerana ingin bertanyakan status application industrial training saya. Nama saya Eza …
Pn. Harban :  Awak cakap ngan Hamizan… *dia jerit kat Hamizan* Hamizan!! call untuk you, pasal Training
Me : …
Hamizan : Hello, bole saya bantu?
Me :  Saya call kerana ingin bertanyakan status application industrial training saya. Nama saya Eza bte Oza.
Hamizan : Eza bte Oza? *selak2 kertas* Application awak takde pon kat sini. Saya takut application awak masih di HR. Cuba awak call number nie ’03-xxxx6091′ and cakap ngan Pn. Azizah.
Me: Baik la…terima kasih~
Hamizan : Sama-sama

Me dah berpeluh plus pening. Dah brapa number me call. Xper2….masa tue cakap kat diri sendiri, gambatte me! Jadik me pon call la number tue

Me: Hello bole bercakap ngan Pn. Azizah
Some guy : Maaf, Pn Azizah pegi umrah
Me : Pn azizah g muar?
Some guy : Pn Azizah g Umrah~
Me : Oh ye ke…terima kasih *hang up*

Pengsan!!!! Masa tue sepatutnya cakap jek kat mamat tue….”saya call pasal bla bla bla…bole saya tau sapa in charge?”
Tetapi, pada masa itu, me dah pening, rasa nak muntah, rasa nak nanges pon ada…waaaa~

So call mommy and ceritakan semua ini. Mommy suh daddy call…. TQ sesangat DADDY! T_T

Daddy call yang number last tue, cakap punyer cakap….and the results….diorg takde terima pon my application. WTF!!!! Habis si Edi tue pass kat sapa? Yang dia call mintak me email gambar tue buat apa? Koleksi? Bukan lerrr me nie lawa…adakah sebab my name yang sungguh pendek?

Well, then ada satu minah nama Dorothy nie, rasanya dia yang in charge. Dia suh hantar balik semua through mail. Me pon bergegas esok pegi Melaka mintak signature and all, then pos ekspress. Rasanya sampia skarang xder jawapan dari si Dorothy. Jangan ko cuti maternity lak Dorothy. Si Azizah dah g umrah.

Grrr….then untuk keselamatan diri, me cuba apply tempat lain. Masa tue ada one chinese boy or is it girl…me pon tak tau…dia ajak jadik partner untuk training. Kitaorg decide untuk masing2 call Nice IT Centre tetapi me sorg jek yang lepas. Lagi skali, terima kasih la sesangat En. Rashidi!

So, Sunday nie, me and my mom and maybe my dad too akan bertolak ke Melaka….hahahahahaha

The End!


Nah, cookie untuk korang yang habis baca my post kali nie…sayang korang!

Powered by ScribeFire.


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: