Jumper

14 02 2008

On 14th Feb, Syafiq ajak gie tgk wayang. Dia kata dia nak tgk Jumper. So, me, Syafiq, Azri dan Zul pon g la kat MBO, Melaka Mall tgk Jumper. Cerita dia agak menarik la, and membuatkan kita nak jadi macam character cerita tue.

Jumper nie mengisahkan tentang David Rice. Masa dia remaja dia selalu kene buli ngan sorang mamat nie. Pas tue ada la sorg pompuan yang David suka, nama pompuan tue Millie. David sedar ability dia masa dia hampir lemas dalam tasik beku, dia telah ‘jump’kan diri dia dari tasik tue sampai ke library.

Kehidupan permulaan masa remaja dia agak sedih la jugak. Mak dia lari dari umah masa umur si David  nie 5 tahun dan bapak dia lak garang.

Kehidupan dia masa dewasa lak sungguh mewah. Korang kene tgk cerita nie untuk tahu camne dia jadi kaya. Kang me tulis kat sini spoiler la pulak.

Tapi, ada la satu organization nie yang diorg panggil ‘Paladin. Tugas diorg adalah membunuh orang macam David nie. Maka berlari eh berjump la David ke sana sini. Haha…

Sila tgk cerita  Jumper sebab ianya sungguh best. Ada comedy element and sedih gak ar.





Happy Valentine’s Day

13 02 2008




I found him

12 02 2008

Dah lama tak update, kebelakangan kehidupan agak busy…haha…

Well, latest thing about me, I found someone, someone that I love. Dah dekat sebulan bersama dengan dia so let me tell you a bit about him.

Nama dia Muhammad Syafiq a.k.a TKsan. Dia orang Johor like me, tapi dia orang Batu Pahat. Dia suka tengok anime, main games, cosplaying, dan macam2 lagi.  He is younger than me about a year. Dia lahir pada December 7th, 1987. Dia anak sulung dari 7 adik beradik…ramai tue…haha

Well, kitorang finally declared our relationship on December 28th, 2007.

So, he is the new man in my life. Happy!!

^.^