C – 02 – 14

20 05 2007

C-02-14, that’s where my apartment location at Emerald Park Apartment. Masa tue dalam kol 1 pagi kan, ada housemate yang lapar, so we all decided nak g makan kat Cahaya Dinar. Ajak punya ajak, satu apartment pegi. Total 9 orang

 

 So, kitorg kluar la makan. Guess apa yang berlaku bila 9 girls kluar g makan and 9 girls tue semua gila2….

Read the rest of this entry »





Murtad di MMU

16 05 2007

 taken at Harian Metro Online

MMU, UMS diarah siasat dakwaan penuntut murtad

PUTRAJAYA: Pengurusan Universiti Multimedia Malaysia (MMU), Cyberjaya, dekat sini, diarah melakukan siasatan segera dan terperinci berhubung dakwaan seorang penuntutnya yang beragama Islam murtad.


Setiausaha Parlimen Kementerian Pengajian Tinggi, Datuk Dr Adham Baba, berkata pihaknya akan meminta Presiden MMU, Prof Datuk Dr Ghauth Jasmon, menyiasat perkara itu.

“Kami mahu siasatan dijalankan segera bagi memastikan kebenaran dan mengambil tindakan yang perlu.

“Perkara yang membabitkan isu sensitif seperti ini perlu diselidik dengan teliti,” katanya ketika dihubungi, semalam.

Beliau mengulas isu seorang penuntut yang dipercayai siswa MMU mengisytiharkan dirinya murtad menerusi satu kenyataan dalam laman blog miliknya.

Dalam laman blog penuntut terbabit yang disiarkan Ahad lalu, dia mendakwa sudah keluar daripada Islam kerana tidak mempercayai beberapa hukumnya.

Penuntut lelaki terbabit yang mengikuti kursus Kejuruteraan Mekanikal di universiti berkenaan mendakwa tindakan mendedahkan dirinya murtad menyebabkan dia menerima mesej ugutan bunuh biarpun bukan bertujuan menghina orang lain.

Dakwanya, dia kini berfahaman atheis yang tidak mempercayai agama walaupun namanya merujuk kepada nama seorang Islam.

“Saya melihat apa yang saya lakukan ini salah kecuali mahu menjadi diri saya sendiri.

“Saya faham ada yang mahu membantu dan saya menghargainya. Tetapi, sesiapa yang mahu membunuh saya atau merancang menyakiti saya dan ada yang cuba memalukan saya, ia memang tidak berbaloi,” katanya yang berasal dari Petaling Jaya.

Tindakannya membuat pengakuan murtad secara terbuka dalam laman blognya itu menyebabkan ramai rakannya berusaha memujuknya kembali ke pangkuan Islam.

Mengulas isu sama, Dr Adham mendedahkan pengurusan Universiti Malaysia Sabah (UMS) juga diarah menyiasat tindakan seorang penuntutnya beragama Islam, murtad.

“Penuntut ini dipercayai murtad selepas bergaul dengan rakannya daripada agama lain,” katanya.

Ditanya sama ada kes murtad di kalangan penuntut pengajian tinggi di negara ini mencapai tahap serius, beliau berkata, ia adalah kes terpencil.

“Kami mempunyai maklumat, ia adalah kes terpencil,” katanya.

Sementara itu, seorang pegawai di Bahagian Perhubungan Awam MMU ketika dihubungi Harian Metro, petang semalam, berkata mereka akan melakukan siasatan mengenai perkara itu terlebih dulu.

Bagaimanapun, berikutan gangguan sistem komputer di universiti terbabit, nama penuntut terbabit gagal dikesan.

Read the rest of this entry »





Protected: It sucks

16 05 2007

This content is password protected. To view it please enter your password below:





Its HERE!!!!!

12 05 2007

Finally, the moment we are not so waiting for…..the FINALS!!!

Yah, Finals kat MMU dah nak dekat. Well, mine start next monday but I still din’t study anything yet… *evil*

So, mengambil peluang untuk mengucapkan Gambatte kepada semua pelajar MMU yang akan menduduki peperiksaan.

GAMBATTE!!!!!

AJA AJA!!!

FIGHTING!!!!!

BASHYAH!!!!!





Hobby

7 05 2007

Tadi lepas exam jeks, me masuk bilik and one of my junior tengah buat assignment dia. So, me just ignore it and change my clothes. Tetiba dia tanya nak letak apa lagi kat hobby section dia. BTW, dia tengah buat website using Adobe Dreamweaver. So, me cakap je la hobi2 yang me rasa sesuai untuk dia. Then me terpikir, apa lak hobi aku?

Dulu2, masa zaman sekolah2, me suka kumpul setem. Tapi x lama, sekejap jek minat. Bukan apa pon, masa kumpul setem tue pon bukan la minat sekarang. So persoalannya sekarang, apa hobi korang?

Me lak, sekarang nie, my hobby…….. ermmmm ………. apa ek? That’s the problem, rasanya macam takde hobi. What is hobby anyway? Something that you do in your free time or something that you do because you obsessed to do it?

Kalau nak dikatakan untuk free time la kan, me suka tengok movie, anime, pictures etc etc. Kalau obsessed, ermmmm tengok movie, anime, pictures, etc etc. Eh, bukan sama je ke? LOL. So give me the definition of HOBBY.

Apa itu hobi?

What is HOBBY?

What is your HOBBY?

What the f*ck is HOBBY anyway?

Zzzzzz…..me pon tak tau….hehe…..





Akhirnya…

6 05 2007

Akhirnya, me dapat update blog nie.

Akhirnya, kene beli monitor baru sebab fucked upnyer kedai comp kat bwh kata, monitor lama tue x bole diperbaiki. Tue pon selepas monitor lama tersadai kat sana seminggu. Rasa nak bakar jek kedai tue.

So as promise, nak tunjuk skit gambar. Masa nie dah dalam beberapa minggu buat teknik rebonding. No more curly hair for me. At least for the time being…hehe

Xde banyak benda yang berlaku in my life. Cuma buat rambut nie hah. Bayaran RM80, utk rebonding nie la. Tapi ada benda kene tambah tapi me dapat free…LOL.

Masa tue, me buat kat Ocean, melaka. Kat dalam banyak kedai saloon. Pilih je salah satu. Bila tanya berapa, dia check ketebalan rambut and dia kata RM80. Me kata ok la. Dia siap ada gerenti lagi. Kata orang saloon tue, kalau lpas 3 hari and lepas basuh rambut, kalau kerinting balik, diorang akan buat balik rebonding for free. So ada guarantee la…lol….

Masa tengah buat rebonding tue, yang si tukang buat tue asyik mengoffer barang2. Pas tue dia kata, kalau ‘steam’ rambut, lagi lembut la kan. Tapi kene tambah RM20 lagi. Me x nak la, dah la buat rebonding jeks dah RM80, nie nak tambah RM20 lagi. Last2, dia kasi free jugak… HEHE…. >.<

Lama jugak la buat rambut nie, ada la dalam 8 jam jugak….zzzzz…..penat duduk kat kerusi tue…haihz. Tapi keputusannya sungguh la ya amat memuaskan…hehe….bagi me la, tak tau la bagi orang lain kan. So terkejut beruks la kengkawan me yang melihat tetiba rambut ku ini sudahnya lurus. Comell x? No more bangun pagi sikat rambut and pikir nak ikat camne, nak pakai minyak apa, nak basuh ke tak…etc etc. Me suka sangat rambut ini and akan kekal meluruskannya. Kalau ada budget banyak la kan.

Selain dari rambut nie, 6/5/2007 hr tue, ada perkahwinan sedara. No photos sebab malas nak amik. Bukan kenal sangat sedara nie, just ikut my mom and makan nasi minyak jeks. Lepas majlis kahwin, balik kampung kat Muar with my mom and stay overnight. Keesokan harinya baru balik Melaka balik. Miss my fwenz so much….SOOOO MUCH…. 😀

Finals dah nak dekat dah. Lagi 2 weeks, I guess. So study time as usuals….rasanya bole pass la sebab this semnyer subject are quite easy for me. Rajin ngan tidak jerk. Kebelakangan nie walaupon x busy mana tapi busy jugak la, sampai x baca mana2 blog pon. Sorry abg Lee, Wan, abg Nizam Zakaria, abg Hazman and others sebab x singgah baca blog korang. Gomen-ne.

Pasal Ghost Online lak, my magician dah pon naik level 16. Me x dapat la nak main selalu kan sebab kat tempat yang I stay kat Melaka nie, dia x kasi kitorang main online games. So, bila balik Johor jek bole main. Tengoklah nanti, soon 3 minggu cuti, akan ku level upkan character ku…yay!!

Gambar-gambar kat atas tue diambil semasa x dapat tido. So sorry kalau nampak muker berminyak…gomen-ne….

Oh…Wan jangan nangis eh sebab Dafi dah kluar AF. Dia disingkirkan kan….sian si comell tue…sob~