Jumper

14 02 2008

On 14th Feb, Syafiq ajak gie tgk wayang. Dia kata dia nak tgk Jumper. So, me, Syafiq, Azri dan Zul pon g la kat MBO, Melaka Mall tgk Jumper. Cerita dia agak menarik la, and membuatkan kita nak jadi macam character cerita tue.

Jumper nie mengisahkan tentang David Rice. Masa dia remaja dia selalu kene buli ngan sorang mamat nie. Pas tue ada la sorg pompuan yang David suka, nama pompuan tue Millie. David sedar ability dia masa dia hampir lemas dalam tasik beku, dia telah ‘jump’kan diri dia dari tasik tue sampai ke library.

Kehidupan permulaan masa remaja dia agak sedih la jugak. Mak dia lari dari umah masa umur si David  nie 5 tahun dan bapak dia lak garang.

Kehidupan dia masa dewasa lak sungguh mewah. Korang kene tgk cerita nie untuk tahu camne dia jadi kaya. Kang me tulis kat sini spoiler la pulak.

Tapi, ada la satu organization nie yang diorg panggil ‘Paladin. Tugas diorg adalah membunuh orang macam David nie. Maka berlari eh berjump la David ke sana sini. Haha…

Sila tgk cerita  Jumper sebab ianya sungguh best. Ada comedy element and sedih gak ar.


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: