Anda tahu bahawa anda pelajar MMU bila….

30 08 2007

1) Anda faham apa itu RSU, RSI, Sempoi, SFC dan Time Milennium… =D
>> Memang paham, selalu makan kat situ
2) Perkara pertama yang anda lakukan lepas bangun tidur ialah switch on pc/laptop, check emel, friendster, myspace & semua favourite webpage anda ;p .. Mandi atau gosok gigi kira kemudian…
>> X jugak kot~ haha
3) Anda asyik terserempak dengan orang yang sama tapi tidak dikenali hampir tiap-tiap hari…
>> Memang pown…..
4) Anda pernah makan nasi ayam Mak Cik Shima😉
>> Mak cik Shima dah x jual nasi ayam lagi dah…sob2
5) Anda tahu betapa hampehnya server di Emerald Park… =))
>> Memang connection EP sux
6) Anda pernah dengar atau sangat familiar dgn nama bAJING (bagi budak2 IT)
>> Apa tue?
7) Jaya Jusco (JJ) menjadi tempat paling penting dalam hidup anda…
Cool MP dan JJ sudah menjadi satu kebiasaan atau kemestian bagi anda.. Razz
>> Sekarang dah tambah, ada Melaka Mall
9) Anda sudah rasa bosan dgn MP dan JJ.
>> Betul tp tue je la yang ada kot~~
10) Anda sudah biasa tido pukul 5 pagi atau lepas subuh sebab chatting, main games etc.
>> Betul sangat >.<
11) Anda tidak boleh hidup tanpa pc/laptop & internet.
>> Ermmm benda penting tue, utk download notes, buat assignment… haha.. (kononnya)
12) Anda tahu apa itu MMLS
>> Tahu sesangat….
13) Anda boleh mengalami depression kalau sehari tak bukak pc/laptop. =D
>> Nak main game!!!!!
14) Anda pernah rasa nak bom Finance dan Exam Unit…
>> Memang nak bom….kureng tol
15) Anda selalu stadi last minute… =D
>> Kadang2 jeks
16) Anda rasa sukar utk decide utk makan kat mana mlm ni…
>> Benda yg sama, bosan arrr
17) Anda pernah pegi Klebang
>> Pernah g Kundur gaks
18) Anda pernah guna komputer kat CITS (selalunya masa awal2 alpha dan diploma ) :-p
>> Sekali dalam seumur hidup…haha
19) Anda pernah beli barang kat Uptown Minimart, Kah Kah atau U Center.
>> Semua dah pernah rasa aku tabur duit kat situ especially Uptown
20) Playlist MP3 anda lebih dari 300 lagu.
>> Haha…comp dah kene format, lagu semua hilang
21) Anda rasa Yahoo Messenger sudah menjadi medium komunikasi yang utama..
>> HP kan ada…ish3
22) Anda sudah biasa balik rumah lewat malam atau awal pagi..
>> Kat sinie jeks, kat hometown x
23) Anda ada kawan-kawan di MMU Cyber
>> Ada la jugak
24) Anda pernah pegi ke MMU Cyber atau
>> …
25) Anda tidak pernah jejak langsung MMU Cyber
>> X pernah tgk pown and xnak tgk…haha
26) Anda selalu terserempak dengan budak2 MMU dalam cinema ;p
>> Kadang2 la…jarang g cinema
27) Anda pernah pegi Jonker.
>> Jonker best….boleh beli anting2
28) Anda masih boleh online sehingga pukul 10.05am walaupun kelas start pukul 10am. =D
>> Melampau tue tp btol gaks….haha
29) Anda boleh jer tido masa gap antara kelas
>> X bole, nnti x bgn
30) Anda tahu library selalu penuh time exam week.. :-p
>> Haah
31) Anda tertanya-tanya majlis konvo nanti either di Melaka or Cyber ..
>> Skrg kat cyber jeks
32) Ada antara senior MMU anda bekerja di MMU..
>> Saya senior…super senior
33) Anda selalu skip kelas awal pagi atau lewat petang =D
>> Btol2
34) Anda sehabis boleh tak nak ada kelas Jumaat petang ngan Isnin pagi
>> Tue la pasal….class pagi tue yg x best
35) Anda nervous masa last week trimester break.. (result xm kuar) :-p
>> Memang arr…kang fail mahu x haru biru
36) Anda pernah fikir untuk quit dari MMU..
>> Pernah, MMU mahal
37) Anda rasa rindu dgn life di MMU masa cuti.. :-p
>> Rindu nak men games
38) Anda tertanya-tanya apa fungsi ID card selain dari diguna kat library:-/
>> Ntahnyer….bukan nya ada kegunaan pown
39) Anda pernah konfius whether nak stay Melaka atau pegi Cyber (utk student alpha dan diploma) ;p
>> X nak g cyber!!!
40) Anda rasa lagu Permata Dunia unik dari lagu-lagu universiti lain..
>> Lagu kitorg jiwang, korang lak?

Source:
http://zaradaniel.blogspot.com/2006/09/student-mmu-d.html


Actions

Information

4 responses

31 08 2007
@2hunt

yg ni suma org dah buat la eza oi… 😀

1 09 2007
yginsaf

Oh Malaya! tanahairku, yg kucinta, tanah yg mulia, buat bangsaku, sebagai pusaka..

2 09 2007
EvA

To @2hunt : Hohoho…tp aku baru nak buat kan…haha

To yginsaf : Errrr…. huh?

5 09 2007
LorD

bAnjing tu, geng kami je yg kenal.. my ex-roomate ahah that a clue so straight..

Wooo ID card tu penting ooOoo.. ade touch&go, BCB(now CIMB) debit card, MMU Library & access to mmu convocation.. perghh canggih ooo RM50 je xla mahal sgt 4in1, so jaga dgn baik eheh😛

Owh Permata Dunia lagu paling cool skali antara semua Uni, ko dgr UiTM nya lagu cam patriotik je dgr (–‘) sorry UiTMer (sorry syg if u read Eva’s blog here :P)

asal2 copy dr forum taktau gak ni.. robert yg buat ni

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: