Akhirnya…

6 05 2007

Akhirnya, me dapat update blog nie.

Akhirnya, kene beli monitor baru sebab fucked upnyer kedai comp kat bwh kata, monitor lama tue x bole diperbaiki. Tue pon selepas monitor lama tersadai kat sana seminggu. Rasa nak bakar jek kedai tue.

So as promise, nak tunjuk skit gambar. Masa nie dah dalam beberapa minggu buat teknik rebonding. No more curly hair for me. At least for the time being…hehe

Xde banyak benda yang berlaku in my life. Cuma buat rambut nie hah. Bayaran RM80, utk rebonding nie la. Tapi ada benda kene tambah tapi me dapat free…LOL.

Masa tue, me buat kat Ocean, melaka. Kat dalam banyak kedai saloon. Pilih je salah satu. Bila tanya berapa, dia check ketebalan rambut and dia kata RM80. Me kata ok la. Dia siap ada gerenti lagi. Kata orang saloon tue, kalau lpas 3 hari and lepas basuh rambut, kalau kerinting balik, diorang akan buat balik rebonding for free. So ada guarantee la…lol….

Masa tengah buat rebonding tue, yang si tukang buat tue asyik mengoffer barang2. Pas tue dia kata, kalau ‘steam’ rambut, lagi lembut la kan. Tapi kene tambah RM20 lagi. Me x nak la, dah la buat rebonding jeks dah RM80, nie nak tambah RM20 lagi. Last2, dia kasi free jugak… HEHE…. >.<

Lama jugak la buat rambut nie, ada la dalam 8 jam jugak….zzzzz…..penat duduk kat kerusi tue…haihz. Tapi keputusannya sungguh la ya amat memuaskan…hehe….bagi me la, tak tau la bagi orang lain kan. So terkejut beruks la kengkawan me yang melihat tetiba rambut ku ini sudahnya lurus. Comell x? No more bangun pagi sikat rambut and pikir nak ikat camne, nak pakai minyak apa, nak basuh ke tak…etc etc. Me suka sangat rambut ini and akan kekal meluruskannya. Kalau ada budget banyak la kan.

Selain dari rambut nie, 6/5/2007 hr tue, ada perkahwinan sedara. No photos sebab malas nak amik. Bukan kenal sangat sedara nie, just ikut my mom and makan nasi minyak jeks. Lepas majlis kahwin, balik kampung kat Muar with my mom and stay overnight. Keesokan harinya baru balik Melaka balik. Miss my fwenz so much….SOOOO MUCH….😀

Finals dah nak dekat dah. Lagi 2 weeks, I guess. So study time as usuals….rasanya bole pass la sebab this semnyer subject are quite easy for me. Rajin ngan tidak jerk. Kebelakangan nie walaupon x busy mana tapi busy jugak la, sampai x baca mana2 blog pon. Sorry abg Lee, Wan, abg Nizam Zakaria, abg Hazman and others sebab x singgah baca blog korang. Gomen-ne.

Pasal Ghost Online lak, my magician dah pon naik level 16. Me x dapat la nak main selalu kan sebab kat tempat yang I stay kat Melaka nie, dia x kasi kitorang main online games. So, bila balik Johor jek bole main. Tengoklah nanti, soon 3 minggu cuti, akan ku level upkan character ku…yay!!

Gambar-gambar kat atas tue diambil semasa x dapat tido. So sorry kalau nampak muker berminyak…gomen-ne….

Oh…Wan jangan nangis eh sebab Dafi dah kluar AF. Dia disingkirkan kan….sian si comell tue…sob~


Actions

Information

2 responses

16 05 2007
wenkt

takper tak per
tak kisah
rambut baru tu! comel!

17 05 2007
EvA

TQ Wan…kesian Dafi kene kluar…sob~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: